Stichter

Stichter

Robert Wtterwulghe

Als oud-leerling van het College Saint-Michel, studeerde professor WTTERWULGHE aan de Katholieke Universiteit van Leuven, aangevuld met een Bachelor in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Hij heeft een doctoraat in de rechten en een doctoraat in de economie.Als professor aan de Katholieke Universiteit van Leuven, doceerde hij politieke economie, de economie van de KMO’s, ondernemerschap, bedrijfsethiek, financiële wetgeving en Europese wetgeving. Nu biedt de professor er een les in het kader van specifieke problemen van KMO’s.Hij is gastprofessor aan de Universite Jean Moulin Lyon III, waar hij sinds 1987 doceert in de twee masters van de Europese recht, met name de Europees financiële recht, zakelijk recht en de Europese integratie. Het biedt ook cursussen in het Europees recht als visiting professor aan de Universiteit van Szeged in Hongarije, waar hij doceert in het kader van de kapitein van het Europees recht.Hij was achtereenvolgens voorzitter van de toepassingen van de Faculteit Economische, Sociale en Politieke Wetenschappen, Academisch Secretaris van de faculteit en de voorzitter van het Instituut voor Europese Studies (UCL). In dit verband heeft hij  met Rector Christian Philip (Lyon III), de Erasmus-euro-onderwijs ontworpen, waaronder de universiteiten van Leuven, Lyon III, Barcelona, Coimbra, Panteion Athene en Pontificale de Madrid behoren.Momenteel is professor WTTERWULGHE directeur van het Centrum voor Europese KMO’s binnen het Instituut voor Bestuurskunde en Management aan de UCL.Hij is voorzitter van het Investeringsfonds Vives (UCL).Naast zijn academische activiteiten, ontwikkelde hij een business consultancy op het juridische vlak, als advocaat.Hij is ingeschreven aan de balie van Brussel sinds 1967 en is advocaat bij het Hof van Beroep van Parijs sinds 2001.

Hij stichtte en ontwikkelde WTT Law Firm. Het bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van de ondernemingsrecht, financieel recht en meer in de algemene rechten van het economisch recht. Hij onderscheidt zich op het gebied van acquisities. Hij kent vele primeurs op het gebied van overnames. Het bedrijf onderscheidt zich ook in de verdediging van de belangen van minderheidsaandeelhouders, en het bedrijfsleven acquisities.

Robert WTTERWULGHE is ook de auteur van talrijke boeken en artikels over verschillende aspecten van de bedrijfseconomie, recht en financieel recht. Onder deze artikels zijn er ook drie boeken, twee over het aanbod, de eerste is als volgt getiteld: "Het aanbod voor een contract van Ondernemingen” (1973), en de tweede "overname aanbod, een juridische analyse" (1988), het derde is gewijd aan de KMO’s en is getiteld "De KMO, een mens" (1998). Het tweede boek werd bekroond met de prijs van de COB Bank voor beste financiële boek. Het boek dat gewijd is aan KMO’s, werd in 1999 bekroond door de Academie Royale des Sciences, des Lettres et des Beaux-Arts de Belgique.Hij is actief in tal van wetenschappelijke en professionele verenigingen; lid van de Belgische Vereniging van Financiële Analisten en de Union Internationale des Avocats. Hij heeft deelgenomen aan tal van internationale conferenties en lezingen uitgebreid, vooral in Europa, Afrika en Noord-Amerika.

Als financieel deskundige, werd hij in opdracht van de Minister van Financiën gevraagd om te participeren in de voorbereiding van diverse wetten en orders voor financiële aangelegenheden. Hij werd ook meerdere malen benoemd als deskundige door de Europese Commissie, onder andere om te helpen bij de werkzaamheden van de Raad van Ministers tijdens het debat van dertiende voorstel van de Europese richtlijn betreffende het openbaar overnamebod en de verschillende kwesties met betrekking tot het economisch en financieel recht.